Ciorbă ciobănească de miel

de Panacris in Ciorbe, 4 Apr 2013 | 20305 vizualizari

 

Prim drumețiile noastre am învățat că la stână, nimic nu se aruncă, totul se folosește! Așa am auzit că mațele de miel sunt foarte gustoase în ciorbă. Mulțumesc Bunica și Ina pentru sfaturile privind curățarea lor! Am sunat și o ciobăniță, care, mi-a dat varianta finală! Știu că unii Bucătărași sunt sceptici, dar sincer am probat, mâncat și încă nu am ”murit”!

 

INGREDIENTE

  • căpățână de miel,
  • șira spinării cca. 5 bucăți,
  • mațele mielului,
  • mălai cca. 100 g,
  • morcov,
  • telină,
  • păstârnac,
  • ceapă galbenă,
  • ceapă verde,
  • usturoi verde,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • iaurt de capră cca. 300 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă ciobănească de miel:

Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă bine cu mălai și sare. După ce au fost curățate, se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece și se taie mărunt.

Ceapa, usturoiul și zarzavaturile se curăță, se dau pe răzătoare și se călesc în puțin ulei și apă. La amestecul de zarzavaturi se adaugă bucățelele de mațe, carnea fiartă, se completează cu apă, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se lasă la fiert la foc mediu, ca. 15 minute ca să se îmbine gusturile. Gălbenușurile se bat bine cu iaurtul și se adaugă la ciorbă, după ce s-a oprit focul, amestecându-se continuu.

Se servește fierbinte, presărată cu verdeață și puțin oțet după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă ciobănească de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 08:09

buna ciorbica

Bya Ralu 1

13.12.2013, 14:07

super

Sidy 1

10.04.2014, 08:55

De auzit am auzit si eu , la stana, de aceasta ciorba, dar....sincer nu am apucat sa o gust ! Niciodata nu e prea tarziu....Bravo !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel cu loboda rosie